Ankbröst med rotselleri & apelsin

Ankbröst med rotselleri & apelsin

SvårighetSvårt
Tillagning45 min

Tillagning

    Gör så här:
  1. Skär skåror i ett rutmönster i fettkappan på ankbröstet, krydda med salt och peppar. Lägg i kall panna utan fett med skinnsidan nedåt och stek tills skinnet är gyllene och krispigt. Bryn snabbt på andra sidan. Efterstek i 125° ugn tills innertemperatur 54°. Låt vila ca 5 minuter. Skiva ankan i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Apelsinsås
  3. Riv skalet från apelsinerna och pressa ut apelsinsaften. Blanda socker och vinäger i en kastrull. Värm under omrörning på låg värme tills sockret har smält utan att bränna. Tillsätt apelsinsaft och kycklingbuljong. Koka ihop tills 1/3 återstår. Tillsätt rivet apelsinskal, lite ankfett från stekpannan, smaka av med salt och peppar.
  4. Stekt kål
  5. Grönkålen ska repas och skäras i mindre bitar. Dela rödlöken i klyftor. Stek grönkål och lök snabbt i panna och servera till ankan.
  6. Rotselleripuré
  7. Skala och tärna rotsellerin. Mixa med grädde och salt.
  8. Servering
  9. Vid servering lägg lite selleripuré i botten, toppa med grönkål, skivat ankbröst och ringla lite apelsinsås över. Toppa med rostade hasselnötter.