Tillagning
- Gör så här:
- Skär skåror i ett rutmönster i fettkappan på ankbröstet, krydda med salt och peppar. Lägg i kall panna utan fett med skinnsidan nedåt och stek tills skinnet är gyllene och krispigt. Bryn snabbt på andra sidan. Efterstek i 125° ugn tills innertemperatur 54°. Låt vila ca 5 minuter. Skiva ankan i ca 1 cm tjocka skivor. Apelsinsås
- Riv skalet från apelsinerna och pressa ut apelsinsaften. Blanda socker och vinäger i en kastrull. Värm under omrörning på låg värme tills sockret har smält utan att bränna. Tillsätt apelsinsaft och kycklingbuljong. Koka ihop tills 1/3 återstår. Tillsätt rivet apelsinskal, lite ankfett från stekpannan, smaka av med salt och peppar. Stekt kål
- Grönkålen ska repas och skäras i mindre bitar. Dela rödlöken i klyftor. Stek grönkål och lök snabbt i panna och servera till ankan. Rotselleripuré
- Skala och tärna rotsellerin. Mixa med grädde och salt. Servering
- Vid servering lägg lite selleripuré i botten, toppa med grönkål, skivat ankbröst och ringla lite apelsinsås över. Toppa med rostade hasselnötter.