Fish and chips på ”blocktorsk”

Fish and chips på ”blocktorsk”

SvårighetMedium
Tillagning40 min

Tillagning

  1. Halvtina fisken.
  2. Frityrsmet: Blanda mjöl, majsstärkelse och bakpulver i en bunke. Häll på ölet och rör försiktigt till en jämn smet. Smaka av med salt. Låt smeten svälla minst 20 minuter.
  3. Blanda vatten och salt i en liten form tills saltet har lösts upp. Skär fisken i 4 jämnstora bitar medan den fortfarande är lite halvfryst. Lägg ner i saltlagen och låt rimma ca 20 minuter. Ta upp och torka av fiskbitarna ordentligt.
  4. TARTARSÅS
  5. Finhacka kapris, dill och gräslök.
  6. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  7. MUSHY PEAS
  8. Finhacka vitlök, schalottenlök och mynta.
  9. Fräs lök och vitlök i smöret ca 3 minuter i en kastrull. Tillsätt de tinade ärterna och fortsätt fräsa ytterligare någon minut. Ta från värmen och mosa grovt med en gaffel. Rör ner myntan. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  10. Tillaga pommes fritesen enligt anvisning på förpackningen eller i en airfryer.
  11. Blanda mjöl, paprikapulver och peppar på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjölblandningen så att den täcker överallt. Lägg sedan ner dem i frityrsmeten.
  12. Hetta upp oljan till 180 grader i en rymlig kastrull. Ta upp fisken och låt rinna av en kort stund. Lägg försiktigt ner den i kastrullen och fritera tills gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.
  13. Servera fisken med pommes frites, tartarsås, mushy peas och citronklyftor.

Liknande recept