Tillagning
- Halvtina fisken.
- Frityrsmet: Blanda mjöl, majsstärkelse och bakpulver i en bunke. Häll på ölet och rör försiktigt till en jämn smet. Smaka av med salt. Låt smeten svälla minst 20 minuter.
- Blanda vatten och salt i en liten form tills saltet har lösts upp. Skär fisken i 4 jämnstora bitar medan den fortfarande är lite halvfryst. Lägg ner i saltlagen och låt rimma ca 20 minuter. Ta upp och torka av fiskbitarna ordentligt. TARTARSÅS
- Finhacka kapris, dill och gräslök.
- Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. MUSHY PEAS
- Finhacka vitlök, schalottenlök och mynta.
- Fräs lök och vitlök i smöret ca 3 minuter i en kastrull. Tillsätt de tinade ärterna och fortsätt fräsa ytterligare någon minut. Ta från värmen och mosa grovt med en gaffel. Rör ner myntan. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- Tillaga pommes fritesen enligt anvisning på förpackningen eller i en airfryer.
- Blanda mjöl, paprikapulver och peppar på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjölblandningen så att den täcker överallt. Lägg sedan ner dem i frityrsmeten.
- Hetta upp oljan till 180 grader i en rymlig kastrull. Ta upp fisken och låt rinna av en kort stund. Lägg försiktigt ner den i kastrullen och fritera tills gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.
- Servera fisken med pommes frites, tartarsås, mushy peas och citronklyftor.