Tillagning
- Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°C.
- Halvera hasselnötterna. Lägg havregryn, halverade hasselnötter, kokosolja och hälften av honungen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör gärna om ett par gånger under tiden.
- Kärna ur dadlarna. Mixa ihop dadlar, jordnötssmör, vatten, kakao, salt och resten av honungen till en slät massa i en mixer. Häll över allt i en stor skål och blanda med den rostade havregryns- och nötblandningen.
- Klä en rektangulär form, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut blandningen jämnt i hela formen. Ställ svalt cirka 2 timmar. Skär barsen i 3x7-centimetersbitar.
- Smält mörk choklad och kokosolja i en kastrull på spisen. Ringla över barsen.
- Förvara barsen i frysen och ta fram när du blir mellanmålssugen.