Granolabars med choklad och hasselnötter

Granolabars med choklad och hasselnötter

SvårighetEnkelt
Tillagning45 min

Tillagning

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Halvera hasselnötterna. Lägg havregryn, halverade hasselnötter, kokosolja och hälften av honungen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör gärna om ett par gånger under tiden.
  3. Kärna ur dadlarna. Mixa ihop dadlar, jordnötssmör, vatten, kakao, salt och resten av honungen till en slät massa i en mixer. Häll över allt i en stor skål och blanda med den rostade havregryns- och nötblandningen.
  4. Klä en rektangulär form, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut blandningen jämnt i hela formen. Ställ svalt cirka 2 timmar. Skär barsen i 3x7-centimetersbitar.
  5. Smält mörk choklad och kokosolja i en kastrull på spisen. Ringla över barsen.
  6. Förvara barsen i frysen och ta fram när du blir mellanmålssugen.