Grillade färsspett med kidneybönsröra, ris och rökt lök

Grillade färsspett med kidneybönsröra, ris och rökt lök

SvårighetMedium
Förberedelse2:00 h
Tillagning1:15 h

Tillagning

    Gör såhär:Färsspett
  1. Blanda samman allt och dela smeten i 8 delar. Forma till rullar och trä spetten rakt igenom. Grilla på medelvärme tills färsen är gyllenbrun och genomstekt.
  2. Kidneybönsröra
  3. Mixa kidneybönorna med vatten och sesam. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rökt lök
  5. Skala löken och marinera i resten av ingredienserna i ca 2 timmar. När glöden är perfekt, placera lökarna på gallret och stäng locket till grillen (eller täck med folie). Låt ligga i ca 1 timme och kolla sedan att löken är karemelliserad på ytan och mjuk i mitten. Dela varje lök i fyra bitar och servera. Rök gärna med al- eller björkved.
  6. Servera med ris, 3/4 dl per portion.