Grillade kycklingben med kaprismajonnäs och bacon

Grillade kycklingben med kaprismajonnäs och bacon

SvårighetEnkelt
Förberedelse30 min
Tillagning30 min

Tillagning

    Gör så här:

    1. Lägg fram kycklingbenen så de tempererar innan du börjar grilla.

    2. Skölj salladen och bryt den i grova bitar.

    3. Dela tomaterna i klyftor och skär rödlöken i tunna båtar.

    4. Hacka kaprisen grovt. Blanda med crème fraîche, majonnäs, finriven parmesan, pressad vitlök samt lite pressad citron. Smaka av med salt och peppar.

    5. Pensla kycklingbenen med olja, salt och peppar och lägg på grillen. Låt ligga ca 2-3 minuter på varje sida eller tills köttsaften är klar och genomskinlig när du sticker i köttet.

    6. Lägg baconremsor på grillen tills de har fått en knaprig yta. Dela citronerna på mitten och grilla tills de är mörka på snittytan. Blanda ihop ingredienserna till salladen och servera med kaprismajonnäsen.

    Toppa med hyvlad parmesan, salt och nymalen svartpeppar, samt den grillade baconen. Pressa grillad citron över salladen samt de grillade kycklingbenen.