Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C. Hasselbackspotatis:
- Skala potatisen och skär i tunna skivor, men inte helt igenom. Ett trick är att först skära av en liten skiva undertill på varje potatis, så står de stadigt. Ställ potatisen med snittsidan upp i en ugnssäker form. Salta och peppra.
- Hyvla över kylskåpskallt smör med en osthyvel. Strö över ströbröd.
- Sätt in i mitten av ugnen ca 40 minuter, tills potatisen är mjuk inuti och krispig på utsidan. Ös då och då med smöret. Honungsrostad brysselkål:
- Ansa och halvera brysselkålen. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra.
- Sätt in i nedre delen av ugnen när det är ca 15 minuter kvar av potatisens tillagningstid. Rör om efter halva tiden. Gräddig viltsås:
- Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka ihop 5–10 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
- Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i smör och olja i en stekpanna.
- Ta ut potatis och brysselkål när de är klara. Sänk ugnen till 100 grader.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in i mitten av ugnen tills innertemperaturen i den tjockaste delen är 58 grader.
- Ta ut och linda in i smör- eller bakplåtspapper. Låt vila ca 10 minuter. Värm på potatis, brysselkål och viltsås under tiden. Vid servering:
- Skär köttet i skivor tvärsöver fibrerna. Servera med hasselbackspotatis, brysselkål och viltsås.