Kängurubiff med hasselbackspotatis, honungsrostad brysselkål och gräddig viltsås

Kängurubiff med hasselbackspotatis, honungsrostad brysselkål och gräddig viltsås

SvårighetMedium
Tillagning1:20 h

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hasselbackspotatis:
  3. Skala potatisen och skär i tunna skivor, men inte helt igenom. Ett trick är att först skära av en liten skiva undertill på varje potatis, så står de stadigt. Ställ potatisen med snittsidan upp i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  4. Hyvla över kylskåpskallt smör med en osthyvel. Strö över ströbröd.
  5. Sätt in i mitten av ugnen ca 40 minuter, tills potatisen är mjuk inuti och krispig på utsidan. Ös då och då med smöret.
  6. Honungsrostad brysselkål:
  7. Ansa och halvera brysselkålen. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra.
  8. Sätt in i nedre delen av ugnen när det är ca 15 minuter kvar av potatisens tillagningstid. Rör om efter halva tiden.
  9. Gräddig viltsås:
  10. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka ihop 5–10 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
  11. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i smör och olja i en stekpanna.
  12. Ta ut potatis och brysselkål när de är klara. Sänk ugnen till 100 grader.
  13. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in i mitten av ugnen tills innertemperaturen i den tjockaste delen är 58 grader.
  14. Ta ut och linda in i smör- eller bakplåtspapper. Låt vila ca 10 minuter. Värm på potatis, brysselkål och viltsås under tiden.
  15. Vid servering:
  16. Skär köttet i skivor tvärsöver fibrerna. Servera med hasselbackspotatis, brysselkål och viltsås.