Kycklingklubba med sallad på savoykål, rödbetor, ruccola, blåmögelost och valnötter

Kycklingklubba med sallad på savoykål, rödbetor, ruccola, blåmögelost och valnötter

SvårighetMedium
Förberedelse60 min
Tillagning60 min

Tillagning

    Gör så här:Kyckling

    1. Dela kycklingklubborna i två delar.

    2. Blanda olja, honung, pressad vitlök och paprikapulver och vänd kycklingdelarna i detta.

    3. Lägg upp på ugnsplåt, krydda med salt o peppar.

    4.Stek i 200 grader 40-45 min tills köttsaften är genomskinlig och ofärgad.

    Savoykålssallad

    1. Skär kålen i tjocka strimlor.

    2. Blanda olja, vinäger, honung, crème fraiche, salt och peppar och blanda med savojkålen. Låt stå minst en timme.

    3. Vänd ner tärnade rödbetor, valnötter, ruccola och tärnad mögelost innan servering.

    Serveras med krutonger.

    Recept av: @bmknutsson-vinnare av #lidlsmästare vecka 2