Lammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor

Lammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor

SvårighetEnkelt
Tillagning1:30 h

Tillagning

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175°.

    2. Gnid in steken i mycket salt och vitpeppar.

    3. Stick ett par djupa hål i steken med en kniv och tryck ner bitar av blåmögelosten.

    4. Lägg på plåt/form, sätt in i ugnen och grädda den till en innertemperatur på 54°C, ta ut och låt vila ca 15, inrullad i smörpapper, innan du skivar upp den.

    5. Blanda då olja och honungen med lite salt och peppar i en bunken, lägg i grönkålen.

    6. Massera in olja/honungsblandning i grönkålen och lägg sen på en plåt, sätt in i ugnen när lammsteken vilar.

    7. Grädda tills kålen ser klar ut och knaprig.

    8. Ta ut, strö över granatäpplekärnor och servera med skivad lammstek.