Tillagning
- Gör så här:
- Riv skalet av citronerna och koka sedan upp skalet tillsammans med de andra ingredienserna till rimlagen och låt svalna. Lägg ner kycklingbröstfiléerna i den kalla lagen och låt stå ca 5 timmar. Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll över grädde, mjölk, timjan, salt och peppar så det täcker. Baka på 90 °C i ugnen till 65 °C innertemperatur. Häll av gräddmjölken i en kastrull och låt reducera till hälften, smaka upp med salt och peppar. Red eventuellt av med lite mjöl för en tjockare sås. Höj temperaturen i ugnen till 180 °C och baka klart kycklingen upp till 68 °C innertemperatur.
- Hacka den gula löken och kvarta champinjonerna. Stek i margarinet till de har fått en gyllenbrun färg och bra yta. Salta och peppra samt vänd i persiljan du plockat från stjälkarna till rimlagen.
- Koka riset. Servera kycklingen ovanpå den stekta svampen med såsen samt basmatiris.
- Servera tillsammans med en sallad på kokt broccoli och blomkål som du bara pressar lite citronjuice över samt olivolja, salt och peppar.