Mjölkbakad kyckling med ris

Mjölkbakad kyckling med ris

SvårighetSvårt
Förberedelse5:00 h
Tillagning60 min

Tillagning

    Gör så här:
  1. Riv skalet av citronerna och koka sedan upp skalet tillsammans med de andra ingredienserna till rimlagen och låt svalna. Lägg ner kycklingbröstfiléerna i den kalla lagen och låt stå ca 5 timmar. Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll över grädde, mjölk, timjan, salt och peppar så det täcker. Baka på 90 °C i ugnen till 65 °C innertemperatur. Häll av gräddmjölken i en kastrull och låt reducera till hälften, smaka upp med salt och peppar. Red eventuellt av med lite mjöl för en tjockare sås. Höj temperaturen i ugnen till 180 °C och baka klart kycklingen upp till 68 °C innertemperatur.
  2. Hacka den gula löken och kvarta champinjonerna. Stek i margarinet till de har fått en gyllenbrun färg och bra yta. Salta och peppra samt vänd i persiljan du plockat från stjälkarna till rimlagen.
  3. Koka riset. Servera kycklingen ovanpå den stekta svampen med såsen samt basmatiris.
  4. Servera tillsammans med en sallad på kokt broccoli och blomkål som du bara pressar lite citronjuice över samt olivolja, salt och peppar.