Tillagning
- Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C. Skär smöret i tärningar. Blanda smör och vetemjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Den ska täcka hela botten och gå upp en bit på kanten. Nagga botten med en gaffel.
- Klä kanterna på långpannan med bakplåtspapper så att pajkanten inte åker ner när den gräddas. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.
- Blanda färskost och pesto väl.
- Skär tomater och jordgubbar i tärningar. Lägg i en skål och tillsätt olja, salt och peppar. Blanda väl.
- Bred ut pesto-färskosten över hela pajbotten. Toppa med tomat- och jordgubbssalsan och basilika. Skär i mindre rutor och servera direkt.