Tillagning
- Gör så här:Fläskytterfilé:
- Mortla eller mixa rosmarin, vitlök och olivolja; smaksätt med salt och peppar.
- Gnid in fläskytterfilén med blandningen och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme.
- Torka av blandningen och bryn köttet i smör.
- Lägg köttet på plåt och tillaga klart i ugn på 175 °C till ca 68 °C innertemperatur; låt vila tills betorna är gratinerade. Rödbetor:
- Öka ugnen till 225 °C.
- Koka rödbetorna med skal i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
- Spola betorna i kallt vatten och skala.
- Smöra en form och lägg i betorna.
- Blanda yoghurt, smulad getost och olivolja; smaka av med salt och peppar.
- Häll blandningen över betorna och gratinera tills de fått fin färg (ca 10 min).
- 7. Ringla över honungen och servera med skivor av fläskytterfilé. Toppa gärna med valnötter!