Ryggbiff med ljummen mozzarella, brynt smör och tomatsallad caprese

Ryggbiff med ljummen mozzarella, brynt smör och tomatsallad caprese

SvårighetMedium
Tillagning60 min

Tillagning

    Gör så här:
  1. Börja med att koka upp ca 1 liter vatten. Skala och dela lökarna i klyftor så de släpper från varandra. Koka sedan löken i 3 omgångar med nytt vatten ca 1 min varje gång. Blanda sedan ½ dl vatten och en klick smör med löken och låt stå på låg värme.
  2. Grilla sedan ryggbiffen på hög värme i ca 3-4 min på varje sida med salt och peppar. Låt vila i ca 15 min på låg värme, runt 45 grader.
  3. Lägg mozzarellan på ett fat i ugnen på låg värme i 10 min, bryn smöret under tiden tillsammans med svartpepparn.
  4. Skölj och dela tomaterna och blanda med hackad basilika.
  5. Servering:

    Lägg biffen på tallriken och lägg löken i en hög ovanpå. Dela mozzarellan i fyra delar och lägg på löken. Häll det brynta smöret över. Servera med tomatsalladen brevid.