Tillagning
- Gör så här:
- Börja med att koka upp ca 1 liter vatten. Skala och dela lökarna i klyftor så de släpper från varandra. Koka sedan löken i 3 omgångar med nytt vatten ca 1 min varje gång. Blanda sedan ½ dl vatten och en klick smör med löken och låt stå på låg värme.
- Grilla sedan ryggbiffen på hög värme i ca 3-4 min på varje sida med salt och peppar. Låt vila i ca 15 min på låg värme, runt 45 grader.
- Lägg mozzarellan på ett fat i ugnen på låg värme i 10 min, bryn smöret under tiden tillsammans med svartpepparn.
- Skölj och dela tomaterna och blanda med hackad basilika. Servering:
Lägg biffen på tallriken och lägg löken i en hög ovanpå. Dela mozzarellan i fyra delar och lägg på löken. Häll det brynta smöret över. Servera med tomatsalladen brevid.