Skinkinlindade kycklingbröstfiléer fyllda med cheddar och ramslök

Skinkinlindade kycklingbröstfiléer fyllda med cheddar och ramslök

SvårighetMedium
Tillagning35 min

Tillagning

  1. Strimla cheddarosten.
  2. Skölj ramslöken, skaka den torr och grovhacka den.
  3. Gör ett snitt i kycklingbröstfiléernas långsida och fyll med cheddar och ramslök. Krydda kycklingen med salt och peppar och linda in i skinka.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills kycklingbröstfiléerna blivit gyllenbruna på utsidan. Lägg dem sedan i en ugnssäker form.
  5. Skala morötterna, skölj dem och skär i stavar. Låt stavarna sjuda i 1-2 minuter i lättsaltat kokande vatten. Häll sedan av vattnet, spola med kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
  6. Tillaga duchesspotatisen i ugn enligt tillagningsanvisningen på förpackningen.
  7. Sätt in de förstekta kycklingbröstfiléerna i ugnen ca 10 minuter innan potatisen är klar.
  8. Smält under tiden smör i en stekpanna och bryn morötterna i ca 3 minuter på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
  9. Ta ut kycklingbröstfiléerna ur ugnen och skär i skivor. Lägg upp på en tallrik tillsammans med potatis och morötter och garnera med persiljan.