Tillagning
- Strimla cheddarosten.
- Skölj ramslöken, skaka den torr och grovhacka den.
- Gör ett snitt i kycklingbröstfiléernas långsida och fyll med cheddar och ramslök. Krydda kycklingen med salt och peppar och linda in i skinka.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills kycklingbröstfiléerna blivit gyllenbruna på utsidan. Lägg dem sedan i en ugnssäker form.
- Skala morötterna, skölj dem och skär i stavar. Låt stavarna sjuda i 1-2 minuter i lättsaltat kokande vatten. Häll sedan av vattnet, spola med kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
- Tillaga duchesspotatisen i ugn enligt tillagningsanvisningen på förpackningen.
- Sätt in de förstekta kycklingbröstfiléerna i ugnen ca 10 minuter innan potatisen är klar.
- Smält under tiden smör i en stekpanna och bryn morötterna i ca 3 minuter på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
- Ta ut kycklingbröstfiléerna ur ugnen och skär i skivor. Lägg upp på en tallrik tillsammans med potatis och morötter och garnera med persiljan.