Vegansk tomatlasagne

Vegansk tomatlasagne

SvårighetMedium
Tillagning60 min

Tillagning

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj tomaterna och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min. Sänk ugnen till 200°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, buljong, socker och salt. Låt puttra 10-15 min.
  3. Skölj och skär auberginen i tunna skivor. Blanda havregurt med finrivet citronskal.
  4. Börja montera lasagnen i en ugnsfast form, ca 30x40 cm. Bred ut ett tunt lager tomatsås i botten. Sedan lägger du lasagneplattor, tomatsås, aubergine, tomater och havregurt i lager. Avsluta med ett lager tomatsås.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Toppa med spenat och ev pumpakärnor.